Airsoft ja paintball netissä

Airsoft ja paintball-pelejä ei juuri pelata netissä, joka olisi ehkä hiukan outoa: onhan kyseessä ampumapeli jossa leikitään sotaa – ja monissa nettipeleissä usein sotaa, joten paintball netissä olisi leikkisodan pelaamista leikisti. Jotain rajaa kai mielikuvitusleikeilläkin on? Joitain flashpelejä silti on, onhan kaikesta inhimillisestä toiminnasta olemassa flash-peli. Peli jossa Obama ja Mitt Romney ottelevat paintball-aseilla jaksaa huvittaa ehkä juuri minuutin tai kaksi, ja voi epäillä että peli on tehty siksi että peliä jossa voi ampua Yhdysvaltain presidenttiä päähän ei ehkä hyväksyttäisi kovin monelle pelisivulle. http://www.miniclip.com/games/presidential-paintball/en/ peliä voi kokeilla täällä.

Jos haluaa metsään mennä, ampuakseen siellä ihmisiä livenä – paintball tai airsoft aseilla siis – niin kummankin harrastajille on olemassa hyviä nettisivuja joista saa tietoa.

Airsoft harrastajia varten perustettiin alan ensimmäinen lehti, Softaaja, jotai voi lukea verkossa osoitteessa http://www.softaaja.fi/. Artikkeleissa käsitellään varusteita, pelejä ja sivuilla on myös kilpailuja ja kuvia niistä, kuten kustomoitujen aseiden kilpailu. Pelikalenteri löytyy myös. Muita sivuja ovat pääkaupunkiseudun softaajien yhdistyksen http://www.pks-airsoft.net/ jota kuitenkin päivitetään harvoin, mutta jossa on käytännön tietoja kuten esimerkiksi turvallisuusohjeita. http://juoksuhauta.net/ harrastelijasivuilta löytyy esimerkiksi myynti-ilmoituksia ja keskustelufoorumi.

Paintballista kiinnostunut voi aloittaa portaalilta http://www.paintball.fi/ josta löytyy uutisia, yhdistysten ja vuokraamojen listaus ja mainoksia ja muuta mukavaa. Sivut eivät ole erityisen käyttäjäystävälliset, mutta sisältöä on runsaasti. http://splatweb.net/ on toinen portaali jossa käydään keskustelua myös vilkkaasti; Suomen Paintball-liiton sivut ovat niin tappavan tylsät että niitä kannattaa välttää, jos tarvitsee virallisia tiedotteita tai sääntöjä niin osoite on www.spbl.org.