Tutustu Omaha Hold’emiin

· Vinkit
Author

Omaha Hold’em kutsuu pariinsa niin aloittelijoita kuin kokeneempiakin pokerimestareita. Voit aloittaa pokeripöytien putsaamisen yhtä hyvin Omahalla kuin Texas Hold’emillakin, mutta pelimuodot poikkeavat toisistaan siinä määrin, etteivät kaikki samat niksit päde molemmissa peleissä. Kukin pelaa tyylillään, mutta voittaa taidoillaan. Kuinka Omaha Hold’emia siis pelataan ja kuinka juuri siinä voitetaan?

Omaha Hold’emin lyhyt oppimäärä

Jos aloitat pokerinpeluun Omahan tyylisuunnalla, voit aloittaa opiskelun puhtaalta pöydältä. Näin ollen et hämmenny siitä, että sinulle jaetaan neljä korttia, joista käytät käden muodostamiseen tasan kaksi korttia. Jos taas Texas Hold’em on ollut leipälajisi ja päätät vaihteen vuoksi flirttailla Omahan suuntaan, sinun on asennoiduttava pokerikäden muodostamiseen toisin kuin olet tottunut. Mikäli tiedät molemmista peleistä jo vähintään perusteita tai ainakin pokerisanasto on sinulle tuttua, tiivis johdatus tähän korttipelivariaatioon auttaa sinut mukavasti alkuun pelin omaksumisessa.

Omaha Hold’emissa pelin kulku sujuu kiteytettynä seuraavanlaisessa marssijärjestyksessä:

  1. Pelin alkaessa kullekin pelaajalle jaetaan 4 omaa tasku- eli hoolikorttia, joista kahta on käytettävä käden muodostamiseen.
  2. Kaikille avoimia kortteja jaetaan pöytään 3.
  3. Jaetaan avoin turn-kortti.
  4. Viides avokortti, jonka jälkeen pelaajat paljastavat kätensä.

Omaha Hold’emissa vahvat voittavat

Kliseet pokerinaaman tarpeellisuudesta ovat tavallaan liioittelua nettipokerin aikakaudella, koska sivustojen pokeripöydissä pelaajat harvoin pystyvät lukemaan toistensa pärstäkertoimia, koska naamat eivät pelin tiimellyksessä näy. Pelityylisi on kuitenkin arvioinnin alaisena ja tarvitset vahvuutta peliisi kahdessakin mielessä; vahvan alkukäden ja rohkean asenteen muodossa.

Pokerinpeluussa uutteruus eli lukuisat lajin opiskeluun ja varsinaiseen pelaamiseen käytetyt tunnit saatetaan palkita ruhtinaallisesti, jos kaikki loksahtaa kohdalleen. Suomalaispelaajien voittamat Omaha Hold’emin MM-turnaukset ovat pelin palkitsevuudesta kannustava esimerkki. Omahaan lähtiessäsi sinun on kuitenkin hyvä aloittaa pienempien panosten pöydistä, sillä taidon lisäksi Omaha Hold’emin kohdalla myös Onnettarella on sormensa pelissä astetta enemmän kuin Texas Hold’emissa.

Omaha Hold’em-pelaajan minimimäärän muistilista:

  • Paras aloituskäsi on kahden maan AAKK.
  • Huonoin aloituskäsi on 2222.

Etsimällä tietoa Omahan lähtökäsistä pääset jo aika hyvin eteenpäin, sillä yleisavain pelissä menestymiseen piilee korttiyhdistelmien arvojen ymmärtämisessä!