PlayStation 4

· Vinkit
Author

PlayStation 4 (PS4) on Sony Computer Entertainmentin valmistama kahdeksannen sukupolven videopelikonsoli. Se tuli myyntiin 15. Marraskuuta 2013 Pohjois-Amerikassa ja kaksi viikkoa myöhemmin Euroopassa ja Australiassa. PlayStation 4 kilpailee yhdessä Nintendo Wii U:n sekä Xbox Onen kanssa. Julkaisukuussa PlayStation 4 –videopelikonsolin hinta Suomessa oli 449 euroa.

PlayStation 4 on grafiikaltaan erittäin kehittynyt ja kaikki vaikuttaa siksi mahdollisimman todenmukaiselta. Sillä voi pelata yksinpelitiloissa tai jaetuissa pelitiloissa muiden kanssa. Järjestelmän taustapäivitykset ovat automaattisia, ja päivitysten aikana voi pelata hukkaamatta aikaa odotteluun.

Kädessä pidettävää ohjainta kutsutaan nimellä DualShock 4, jonka avulla voidaan yhtä nappia painamalla jakaa omat pelituloksensa sosiaalisessa mediassa. Ohjaimessa on myös uusi kosketusalue, värillinen valopalkki. Muotoilultaan ohjain on ehdottomasti Sonyn parhaimmistoa. Lisäksi ohjain ohjailee hyvin tarkasti sisäisten liiketunnistimien, integroidun kaiuttimen ja kosketusohjauksen ansiosta.

DualShock 4 sisältää Share –napin, jonka avulla voidaan jakaa huikeimmat pelisuoritukset muiden kanssa joko videoleikkeinä tai kuvakaappauksina. Lisäksi on mahdollista lähettää suoraa pelikuvaa pelikumppaneille. Videoita saattaa myös muokata ShakeFactory-sovelluksen avulla.

PlayStation 4 –järjestelmään kirjaudutaan oman kasvontunnistuksen avulla ja valikkoa ohjataan äänikomennoilla. PlayStation-sovelluksen ansiosta on myös mahdollista olla yhteydessä PlayStation 4:ään ja sen peleihin älypuhelimen tai tabletin kautta.