Pokeria konsolilla?

· Vinkit
Author

Pokeria pelattiin aikaisemmin ainoastaan joko laillistetuilla kasinoilla, huoltoasemien pelikoneilla tai kotona omalla tietokoneella. Nyt kekkereihin ovat ilmoittautuneet myös uuden sukupolven konsolit. Toden totta Microsoft Xbox, Sony PlayStation ja Nintendo Wii haluavat kuumeisesti pokerimaailman apajille taistelemaan pelaajista. Katsotaan, miten konsolit pystyvät kamppailemaan perinteisiä pelimuotoja vastaan.

Xbox360 ja uudempi Xbox One toimivat Live-palveluperiaatteella, jossa pelaajat hankkivat itselle prepaid-tyyppisesti aikaa nettipelaamiseen. Kyseinen Xbox Live -palvelu toimii pohjana pelaajan luomalle Avatar-hahmolle, jota pelaaja voi muokata oman mielensä mukaan. Samalla kirjautumalla xbox.com-sivuston Marketplace-kohtaan pelaajat voivat ostaa pelejä, lisäosia, musiikkia ja elokuvia suoraan konsolilleen. Marketplacesta löytyy myös Full Poker House. Tässä pelissä pääset pelaamaan muita vastaan ja voittamalla pelimerkkejä voit ostaa monipuolisia asioita Marketplace-palvelusta. Ilmaiskierroksien rakastajille peli on ehdoton juttu, sillä pelaat saavat uusia pelimerkkejä joka 12. tunti.

World Series of Poker (WSOP) Xbox One -konsolilla on myös maininnan arvoinen pokeripläjäys. Peli toimii myös Windows 8 -alustalla. Pelaajat pääsevät entistä laajempiin pelipöytiin ja pystyvät myös pelaamaan omantasoisiaan pelaajia vastaan, sillä Xbox One Live -järjestelmä etsii automaattisesti omien saavutustesi tasoiset pelaajat. Pelitunnelmaa pitää yllä Lon McEachernin selotus. Pelissä on myös uramoodi, jota etenemällä pelaaja kokoaa yhä suurempia palkintoja ja pelimerkkikasoja.

Playstation tarjoaa Stacked with Daniel Negreanu -pelin, jossa pokerihai Team PokerStarsin Daniel Negreanu opettaa pelaajia omassa pokerikoulussa, ennen kuin pelaaja aloittaa oman uransa. Pelissä pelaat tunnettuja pokeritähtiä vastaan ja konsolin tekoäly kykenee ennakoimaan tietyt pelipiirteesi reaaliajassa pakottaen sinut käyttämään Negreanun opettamia kikkoja omalla tyylillä. Pelikriitikot kehuvat pelin realistista otetta pelaamiseen sekä myös grafiikoita ja aktiivisia kamerakulmia. Pienenä kritiikkinä kommentoitiin pelin hitautta.

Stacked with Daniel Negreanu -pelin on pakko olla hyvä, sillä ei Negreanu nimeänsä antaisi mihin tahansa tuotteeseen. Pokerin supertähti Negreanu kuuluu nimittäin ehdottomaan eliittiin. Hän on myös yksi kaikkien aikojen eniten ansainneista pelaajista (n. $29,750,000). Kuudella WSOP-mestaruusrannekkeella ja kahdella WPT-tittelillä Negreanu rankattiin Global Poker Indexin arvioissa viimeisen vuosikymmenen parhaaksi pelaajaksi. Vuonna 2014 Negreanu nimettiin myös varsin ansaitusti Poker Hall of Fameen. Ei siis mikään turha jätkä ole kyseessä!

Negreanu ei ainoastaan opasta uusia ”pokeristeja” omalla PlayStation-pelillään: hän on nimittäin kirjoittanut myös kolme pokeriopasta, roimasti artikkeleita Card Player Magazine -lehteen ja myös osallistunut toisen pokerilegendan Doyle Brunsonin pokerioppaan kirjoittamiseen. Negreanun naama tuli myös tutuksi monessa televisio-ohjelmassa. EsimerkiksiLate Night Poker, Poker After Dark, Ultimate Poker Challenge ja High Stakes Poker olivat ohjelmia, joissa pystyi seuraamaan Negreanun ja muiden pokerihaiden pelaamista. High Stakes Pokerissa Negreanun ja Hansenin välinen peli on yksi television parhaimmista pokerihetkistä. Nykyään Negreanu edustaa PokerStars-nettipokerihuonetta.

Daniel Negreanu

Negreanun peli perustuu hänen luonteenomaiseen riskiottoon. Nimittäin hän luottaa flopin jälkeiseen pelaamiseen vaikka käsi olisi huono. Samalla Negreanu tunnetaan sosiaalisena pelaajana, joka heittää huulta finaalipöydän panosten aikana. Samalla tarpeen vaatiessa hän pystyy myös pitämään pokerinaamansa ja hermot kylmänä. Nettipokerissa Negreanun kaltainen pelaaja on paha vastustaja. Hän onkin avoimesti kertonut kuinka maailman parhaat pelaajat pystyvät pelaamaan samanaikaisesti eri pelejä.

Tulemmeko näkemään Negreanulta uusia konsolipelejä uuden sukupolven Xbox One ja PlayStation 4 -alustoille? Vai tuleeko joku toinen profiloitunut pokerihai rahakkaan konsolisodan keskelle? Nähtäväksi jää, mutta yksi asia on varmaa: Pelaaminen tulee siirtymään yhä enemmän mobiili- ja konsolialustoille. Loogisesti tiedämme, että erityisesti Microsoft ja Sony tarjoavat kirjavan joukon mahdollisuuksia laajentaa pokerin suosiota yhä useammalle alustalle.