Vuoden 2014 parhaat videopelit

· Vinkit
Author

Vuosi 2014 oli pelaajien kannalta loistava, sillä se piti sisällään suuren määrän odotettuja uutuuksia ja uusinta uutta edustavia toimintoja. Lisäksi vuoden aikana julkaistiin suuri määrä pelejä uusimmalle ja tähän mennessä kehittyneimmälle pelikonsolille, PlayStation 4:lle, joka julkaistiin vuoden 2013 marraskuussa Euroopassa. Myös Microsoft julkaisi uusimman konsolinsa, Xbox Onen.

Mielenkiintoista vuoden 2014 pelivalikoimassa on esimerkiksi se, että lapsille suunnatut pelit kuten Lego Marvel Super Heroes kasvattivat huomattavasti markkinaosuuttaan – mistä voi päätellä videopelien astuneen viimeistään nyt entistäkin nuorempien maailmaan – ja pienen piirin pelinä aloittanut Minecraft nousi viimeistään kaikkien pelaajien kiinnostuksen kohteeksi.

inFAMOUS Second Son toi vuoden 2014 PlayStation 4 -myyntilukuihin säpinää. Erääksi vuoden parhaista peleistä tituleerattu avoimen maailman seikkailupeli tarjosi PlayStation 4 -pelaajille varsinaisen pelinautinnon kehittyneellä grafiikallaan. Grafiikan osalta kylmäksi ei jättänyt myöskään Battlefield, joka hienoisista bugeistaan huolimatta ylsi kiitettäviin myyntilukuihin. Ketään kokenutta pelaajaa tuskin yllättää myöskään Call of Duty: Advanced Warfaren tai Call of Duty: Ghostsin suosio. Eräs kaikista koukuttavimmista ja parhaista peleistä on myös epäilemättä Dragon Age: Inquisition, joka sukeltaa toiminnan ja fantasian maailmaan roolipelin keinoin. Dragon Age: Inquisitionia on kiitelty niin sen juonesta, peli- kuin äänimaailmastakin.

Lisäksi erityismaininnan ansaitsee Activisionin kehittämä Destiny, mikä sai valtavasti kiitosta tyylikkäistä grafiikoistaan, pitkälle viedystä teknisestä pelikokemuksesta. Tämä näkyi luonnollisesti myös pelin myyntiluvuissa.